VALENTINE: Diddlinas Kærlighedsmenu

Mmmmm Der er kærlighed i luften selvom der stadig synes lang tid til forårets milde varme, er vinterblomsterne nu på vej og står og strækker sig rankt og flot i lyset, og valentinsdag gør, at folk smiler og er lidt mere venlige over for hinanden.
Også for vores to springmusevenner Diddl og Diddlina er der sød musik i luften. Diddlina har besluttet sig for at servere en rigtig superromantisk sødmefyldt menu for Diddl velvidende, at vejen til en springmusefyrs hjerte går gennem hans lille osteglade mave. Men i stedet for blot at servere et stykke fin Gouda ost, som nu egentlig ville være nok til at sætte Diddl’s musetænder i vand, valgte Diddlina at gøre lidt ekstra ud af at sammensætte den helt rigtige springmusekæreste menu:

– Appetitvækker á la Diddlina
– Grøntsagshjertepizza
– KærlighedsChokoladedrøm

Du kan servere middagen for en god ven eller veninde, dine forældre eller måske for en, du holder ekstra meget godt af, og som du gerne vil imponere. Da Diddlina ville imponere Diddl med menuen , fik hun hjælp med tilberedningen af hendes og Diddl’s to gode venner, Pimboli og Ackaturbo. Man kan dog sagtens lave hele menuen alene, men det er nu mere overkommeligt (og hyggeligst) hvis man får lidt hjælp i køkkenet om ikke andet så til at hjælpe med opvasken!

Rigtig sød fornøjelse!

Appetitvækker á la Diddlina

Til denne lette, men lækre snack eller forret skal du bruge:

1 halv Agurk
1 rød og en grøn Peberfrugt
2 Gulerødder
små Cherrytomater

Derudover skal bruges:

4 spsk Kvark
4 spsk Youghurt Naturel
2 spsk Citronsaft
1 tsk Sukker
Salt og Peber
2 spsk Olie
2-3 spsk Karse

Til at starte med skal I vaske alle grøntsagerne. Derefter snittes de alle med undtagelse af tomaterne – i stænger/stave

På en tallerken lægger I alle grøntsagerne i en cirkel, gerne skiftevis så det er lidt dekorativt først med lidt grøn peber, så med rød peber, så agurker. Til sidst lægges cherrytomaterne i midten. Flot og farverigt ser det ud.

De øvrige ingredienser kommes i en skål og røres grundigt sammen til en dejlig cremet dip. Smag til med salt og peber.

Det var det så kan I godt stille både grøntsagstallerkenen og dippen i køleskabet indtil det skal serveres.

Så springer vi fra den sunde forret til den lidt mere usunde, men utroligt slikmundeskønne dessert:

KærlighedsChokoladeDrøm

Her skal I bruge:

3 æg
4 spsk Brun farin
150 g mørk Kogechokolade
5 spsk Fløde
5 spsk Vand
Chokoladeknapper, enten brune eller forskelligfarvede til dekoration

Det sværeste først, nemlig at dele æggeblommerne fra hviden i hver deres skål! Hvis I ikke har prøvet det før, så få en mere erfaren til at vise jer hvordan.

I skålen med æggeblommerne røres brun farin godt i. Brug gerne en håndmixer, da blandingen helst skal blive luftig og skummende.

I en lille gryde brækker I chokoladen i og sammen med fløden og vandet, skal I forsigtigt varme blandingen indtil chokoladen er smeltet. Det må ikke brænde på, så sørg for af og til at røre godt rundt med en grydeske. Dernæst skal I lade blandingen stå og afkøle. Når den har gjort det, hælder i chokoladeblandingen op i ægge-sukker blandingen og det hele skal røres godt sammen. Dernæst skal æggehviderne piskes kraftigt med en håndmixer. De skal være pisket så stive, at I kan vende skålen med bunden i vejret uden at æggehvideskummet løber ud! (Men pas nu på ikke at få al æggehviden ned over hovedet, hvis I på denne måde vil teste om hviderne er pisket godt nok)

De færdigpiskede hvider vendes forsigtigt evt. med en dej-skraber i chokolade-æggeblandingen og desserten er færdig! Næsten! I mangeler nemlig blot lige at hælde chokolademassen over i en pæn skål (eller flere små dessertskåle) og pynte fx et sødt hjerte med chokoladeknapperne på toppen af chokolademasen.

Skålen stilles derefter straks i køleskabet, da KærlighedsChokoladedrømmen gerne skulle nå at stivne lidt inden den skal spises.

Og så endelig til hovedretten, som er

Grøntsags Hjerte Pizza

Hertil skal I bruge:

Dej
1 portion færdiglavet pizzadej

I kan enten købe en pk færdig pizzamelblanding (fx Maizena eller Amo) og så blot følge vejledningen på pakken. Eller I kan lave dejen selv, hvis I har følgende ingredienser:

20 g Gær
2 dl lunkent Vand
1½ tsk Salt
2 spsk Olie
350 g Mel

I en skål opløses gæren i vandet og de øvrige ingredienser røres dernæst i.

Ælt dejen grundigt. Lad den hæve i skålen et lunt sted med et klæde henover i ca. ½ time.

Fyld
1 Porre
1 rød Peber
1 Løg
1 ds Majs
1 ds Champignon
1 ds fl Tomater
3 Æg
lidt Mælk
1 lille bæger Creme Fraiche
125 g reven Ost (Mmmmmm.), fx mozarella eller emmenthaler
Purløg, Persille, Dild, Karse, Muskat, Paprika, Salt og Peber

Er I klar til tredje (selvom det jo egentlig er anden) ret? Godt.

Allerførst skyller og snitter i fint porren og den røde peber. Løget skrælles og skæres ligeledes i fine stykker.

Så åbner i dåserne med majs, champignonger og tomater og kommer indholdet i en si og lader det dryppe fri fra væske. Tomaterne tager I op fra sien og skærer i mindre stykker. Til sidst blander I alle grøntsagerne sammen i en skål. I en anden skål slår i æggene ud og pisker det godt med en gaffel. Hæld dernæst mælken og creme fraichen i og rør rundt igen. Til sidst røres osten og alle urterne og krydderierne i. Og så er I næsten færdige. I mangler blot lige at få det hele sat sammen til en pizza.

Pizzadejen skal I rulle ud til en tynd plade, ca. 1 cm tyk. Rul dejen ud på et stykke bagepapir, der svarer til en bageplades størrelse. Tag bagepladen hen til bordkanten og hiv forsigtigt bagepapiret med den udrullede pizzadej på. Vupti! Så skal I med en kniv skære et stort hjerte i dejen. Lad hjertet fylde så meget af dejen som muligt. Med det dej, der bliver til rest ruller I en lang tynd pølse, der lægges oven på hjertet som en kant. Så tager I skålen med grøntsager og fordeler indholdet ud på hele hjertet. Til sidst hælder I oste-æggeblandingen jævnt fordelt henover det hele. Og så er pizzaen færdig når altså lige at den er blevet bagt i ovnen. Det skal den i ca. 45 minutter ved 180 grader.

Så er der kun tilbage at sige:
Rigtig Diddlig-hjertelig velbekomme!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *