Pimbolis ristede Kastanjer

Blanke, runde kastanjer hører efteråret til. De er gode at holde i hånden og lave forskellige sjove kastanjedyr af men dem du plukker herhjemme, de såkaldte hestekastanjer, egner sig heller ikke til meget mere end det. De indeholder alt for meget af noget der hedder garvesyre og kan derfor ikke spises.
Har du været på efterårsferie i Paris eller London, er du sikkert blevet fristet af duften og synet af gadesælgere, der sælger grillede, lune kastanjer serveret i kræmmerhuse af gamle aviser. Det er en anden slags kastanjer, som spises grillet, ovnbagt, eller måske i supper, gryderetter eller dessereter. Disse kastanjer kan du købe i delikatesseforretninger eller måske hos din grønthandler. Kastanjerne skal tilberedes før de kan spises, og en lækker måde at spise dem på, er netop som ristede kastanjer med lidt smør og salt.
Her får du Pimboli’s bud på ristede kastanjer – det er meget simpelt at lave, du skal bare passe på, at du ikke skærer dig i fingrene!

Pimboli’s Ristede Kastanjer
1
kg kastanjer
1 kg groft salt

Tilbehør: smør og groft salt
evt. varm hyldebær- eller solbærsaft

Skær et kryds i toppen af hver kastanje (den spidse/runde ende). Du skal bruge en lille, skarp kniv, evt. en hobbykniv. Men hver forsigtig, at du ikke skærer dig i fingrene. Brug evt. havehandsker når du skærer.

Tag et ildfastfad og hældt saltet i et ordentligt lag og stil kastanjerne heri med krydset opad.

Bag eller rist dem ved 200 grader i ca. 30 minutter. De skal åbne sig let og føles bløde. Server kastanjerne varme og med skal på men de skal spises uden skal og gerne med en lille smørklat og evt. lidt groft salt på. Servér gerne et glas varm hyldebær- eller solbærsaft til og du har alle tiders efterårs-eftermiddags-mellemmåltid.

Velbekomme!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *