Pimbolis Amerikanske Pandekager

Efteråret er over os, og er du en af de heldige, der har en dejlig uges efterårsferie i sigte var det måske en idé at bruge tiden til at invitere familie og/eller venner til brunch et populært koncept, hvor man spiser sen morgenmad/tidlig frokost (BREAKFAST + LUNCH = BRUNCH). Listen over hvad man kan servere til sådan en brunch er uendelig faktisk er det kun fantasien der sætter grænser. Tag de bedste ting du kan lide fra morgenmad (fx yoghurt, müsli, boller, røræg m/bacon, frugt) og de bedste fra frokost (fx groft brød med lun leverpostej, tunsalat, røget laks, salami) og du har allerede en god basis for en god brunchmenu. Når du begynder at blive lidt erfaren indenfor brunch-konceptet kan du senere tilfØje og eksperimentere med nye og anderledes retter.
Her kommer Pimboli’s bidrag, som er en klassiker pÅ brunchmenuen: Amerikanske pandekager.


De tykke pandekager spises normalt med sirup – eller flydende honning, som er Pimboli’s foretrukne – men de er også gode med en kompot af fx brombær, en klat solbærsyltetøj eller et drys flormelis og en klat smør, der langspm t smleter ned over de lune pandekager…

Pimbolis Amerikanske Pandekager
Antal: ca. 20 stk.

Det skal du bruge:
300 g hvedemel (godt 5 dl)
3 spsk sukker
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
2 liter mælk
(evt. halvt kærne-, halvt alm. mælk)
2 æg
5 spsk olie
Lidt smær til at stege pandekagerne i

Tilbehør:
sirup, syltetøj, flormelis eller

Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, sukker, salt, bagepulver).
I en anden skål piskes mælk, æg og olie. Kom de tørre ingredienser i skålen til æggeblandingen og pisk til en jævn dej.
Varm en pande (allerhelst en lille crépepande, men en alm. kan også bruges), kom lidt smør på og hæld ca .5 dl. dej på midten af panden som en klat. Der vil komme en masse små bobler på oversiden af pandekagen. Nå denne er fyldt med bobler, vendes pandekagen med en paletkniv. Pandekagen skal være gylden på overfladen. Hvis den er mørk, er varmen for høj og skru da ned, er den lys, så skru lidt op for varmen. Pandekagerne bages ca. 2-3 min. på hver side.
Løg de færdigbagte pandekager i en stak på en tallerken.
Serveres straks eller hold dem lune ved svag varme i ovnen inden servering.

Velbekomme!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *