PÅSKE: Påskehare kager

Diddl var blevet inviteret til Påskefrokost hos tante Dodda.
I stedet for at medbringe et traditionelt chokoladepåskeæg eller en buket påskeliljer som værtindegave, besluttede Diddl at medbringe lidt lækkert hjemmebag.
Og nu, hvor det var påskeferietid, var der rigtig god tid til at være kreativ og bruge tid på sjove detaljer, så Diddl besluttede sig for at bage nogle supersøde og smækkerlækre PåskeHareKager. Og da de var smukt færdigdekorerede, pakkede han dem forsigtigt ind i cellofan og gavebånd og havde dermed en smuk, velsmagende og anderledes værtindegave at give til sin søde tante.

Kagerne smager rigtig godt som de er, men kan sødes yderligere med glasur- og chokoladepynt. Og så kan de naturligvis også formes som kagemænd og -koner, Diddl- og Diddlinafigurer, hjerter og stjerner…. eller hvad fantasien nu finder på.

Diddl’s Påskehare kager

250 g mel
50 g gær
2 dl mælk
1 stor spsk. sukker
1 stor spsk smør eller margarine
1 æg
½ tsk kardemomme eller lidt reven citronskal
1 knsp salt

1 sammenpisket æg til pensling

Pynt:
Rosiner
Tandstikker
evt. glasur og chokoladeknapper i forskellige farver

Opvarm mælken i en kaserolle til den er fingervarm. Hæld den lune mælk op i en skål og udrør gæren deri. I en anden skål smuldres smørret ud i melet. Tilsæt sukker, kardemomme (eller de revne citronskaller) og en knivspids salt. Hæld ingredienserne i den udrørede gær, tilsæt ægget og rør godt sammen. Ælt dejen sammen med fingrene, tilsæt evt. lidt mere mel til dejen slipper fingrene. Læg et viskestykke over skålen med dejen og stil den til hævning et lunt sted ca ½ time – eller til dejen er hævet til dobbeltstørrelse.

Og nu til det sjove. Læg dejen ud på et bord, der er blevet strøet med mel. Del dejen i det antal portioner, der ønskes at lave figurer af  (jo større figurer, jo færre portioner) og form nu søde påskeharer (se evt. billedet ovenfor) eller andre sjove figurer efter dit humør og fantasi på en bageplade beklædt med bagepapir.
Brug rosiner som øjne og tandstikker som knurhår.

Når figurerne er færdigformede, pensles de med æg og bages midt i en forvarmet ovn ca. 20 min ved 180°C til de er gyldne.

Når kagerne er afkølede, kan de sagtens spises som de er, men kan også dekoreres yderligere med glasur og chokoladeknapper i forskellige, festlige farver.

VELBEKOMME!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *