På udkig efter en varmekilde til din bolig? Derfor skal du vælge en pilleovn

Leder du efter en varmekilde, som kan varme din bolig op, så kan du med fordel vælge en pilleovn, der ikke bare er supereffektiv, men også miljøvenlig.

 

Læs med her og bliv meget klogere på, hvorfor du skal investere i en pilleovn.

 

Uafbrudt og behagelig temperatur

En pilleovn går også under navnet træpilleovn og adskiller sig fra en almindelig brændeovn ved at bruge træpiller til at fyre med. Der er indbygget en blæser i en pilleovn, så den varme, som den afgiver, kan cirkulere rundt i rummet.

 

Derudover er den udstyret med en termostat, som tilpasser mængden af tilførte træpiller, så du undgår en afbrudt og ubehagelig temperatur, hvilket sommetider kan forekomme ved en almindelig brændeovn.

 

Kunne du godt tænke dig at træde ind i en dejlig, opvarmet stue, så snart du står op om morgenen, så skal du vælge en pilleovn. Pilleovnen har nemlig en automatisk start- og stopfunktion, som bevirker, at pilleovnen selv kan starte ved hjælp af en lille varmetråd inde i brændkammeret.

 

Træpiller – billige og miljøvenlige

De træpiller, som en pilleovn bruger til afbrænding, er lavet af afbarket, findelt og tørret træ, som er blevet presset sammen og komprimeret til små piller. Disse træpiller er ikke bare billigere end almindelig fyringsolie og fjernvarme, de er også mere miljøvenlige.

 

Træpillerne er nemlig CO2-neutrale, og derved slipper du også for at skulle betale CO2-afgift. Dette skyldes, at det træ, som pillerne er lavet af, har optaget en lige så stor andel af CO2 fra den omgivende luft igennem deres levetid, som der frigives, når pillerne forbrændes. Derved går det altså lige op, og en pilleovn er derfor CO2-neutral. Læs mere her om hvorfor du skal købe en biopejs ovn.

 

Derudover er pilleovne lettere at betjene end almindelige brændeovne, fordi pillerne kan afgive varme i lange perioder. Der skal altså blot fyldes piller på ovnen om morgenen, og så kan det vare længe, før der igen skal fyldes på. I forhold til almindeligt brænde, så fylder disse træpiller heller ikke meget, og de holder endda i længere tid.

 

Mange økonomiske fordele

Som du måske allerede kan fornemme ud fra ovenstående afsnit, så følger der mange økonomiske fordele med ved at vælge en pilleovn.

 

For det første er det billigere for dig, fordi træpillerne holder længere end almindeligt træ, da de kan afgive varme i længere perioder ad gangen.

 

For det andet kan du spare helt op til 70% på din varmeregning ved at vælge en pilleovn som varmekilde til din bolig. Træpillerne er nemlig meget billigere end eksempelvis olie, hvis pris har været meget svingende i flere år. Så selvom det er dyrere at investere i en pilleovn end i en brændeovn i det øjeblik, du gør det, så er pengene hurtigt tjent ind igen pga. disse økonomiske fordele.

 

Hvis du ønsker at spare penge på din varmeregning, kan det godt betale sig at investere i en pilleovn. Der følger altså mange økonomiske fordele med ved at investere i en pilleovn, og derudover er det også en miljøvenlig beslutning.

 

 

Indlægs forfatter: Marilyn Reed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *