JUL: Søde snebolde

S� er det igen blevet tid til at julehygge med stearinlys og julegodter. Det er ogs� blevet tid til at h�be p� lidt sne, s� man kan f� dyrket nogle af de sjove vinteraktiviteter, som blot involverer lidt kulde og nogle ordentlige snefnug.
Diddl og vennerne er helt vilde med b�de at st� p� sk�jter, lave snem�nd, k�lke, st� p� ski, og i det hele taget alt, hvad der har med sne at g�re.
Dog er Pimboli stadig lidt varsom, n�r det drejer sig om sneboldkampe � det kan jo godt v�re en lille smule farligt.Til geng�ld er han helt tosset med at spise SNEBOLDE � alts� ikke dem, man laver af sne, men s�dan nogle, som Diddl plejer at lave af marcipan hver jul.
De er smadder nemme at lave, og s� er de utroligt l�kre at smaske i sig, n�r man lige bliver lidt jule-l�kkersulten.Opskriften kommer her:

Diddl�s S�de Snebolde

200g marcipan
1 ps hvid overtr�kschokoladeknapper
50-75g kokosmel (kan evt. erstattes af flourmelis)
50-75g nougat
evt. n�dder

Allerf�rst skal I sk�re marcipanrullen i skiver (ca. � cm tykkelse) og nougaten skal sk�res i sm� tern. S� tager I en skive marcipan, l�gger et tern nougat p� midten og rul marcipanen til en kugle med nougat i midten. I stedet for � eller sammen med nougat kan l�gges en n�d.

N�r al marcipanen er trillet til kugler skal chokoladen smeltes. Dette g�res bedst over et vandbad, hvor I tager en gryde og fylder den halvt med vand og lader dette varme n�sten til kogepunktet. S� tager i en sk�l, der kan t�le det n�sten kogende vand og l�gger chokoladen deri. S�t sk�len forsigtig i gryden med vand � husk det er MEGET vigtigt, at der ikke kommer vand ned til chokoladen, for s� kan den risikere at blive grynet. S� skal chokoladen bare have lov til lige s� stille at smelte. Tag sk�len op af vandbadet og r�r forsigtigt i chokoladen.
Lad den dern�st afk�le lidt i f� minutter � dog skal den ikke blive stiv, for s� m� den op i vandbadet igen.

Nu er marcipanen klar til at blive overtrukket med chokoladen.
S�nk en gaffel med en marcipankugle ned i sk�len med chokolade (I skal ikke stikke gaflen igennem kuglen!) og s�nk den ned i chokoladen, s� kuglen bliver helt d�kket af chokolade. L�ft gaflen og bank den forsigtig mod siden af sk�len for at f� den overfl�dige chokolade til at dryppe af. L�g kuglen til afk�ling p� en tallerken eller fad bekl�dt med bagepapir. Forts�t med de resterende kugler.

Kuglerne skal afk�le lidt, men de m� ikke st�rkne helt, de skal nemlig rulles i kokosmel mens chokoladen stadig er lidt bl�d. Det g�r I ved at h�lde kokos p� en tallerken og igen bruge en gaffel til forsigtigt at trille kuglerne deri. L�g de hvide kokoskugler tilbage p� bagepapiret og lad dem stivne helt, gerne et k�ligt sted, f�r de er klar til servering.
Kan evt. opbevares i k�leskabet i en kaged�se eller en flot glaskrukke med l�g.

Tips:
Den hvide chokoladen kan naturligvis udskiftes med m�rk chokolade – men s� ligner det jo bare ikke rigtigt snebolde l�ngere…. men godt smager det nu alligevel. Fyldet kan ogs� udskiftes med fx rosiner, hakkede figner eller abrikoser, som er opbl�dt i appelsinsaft eller med hakkede mandler eller valn�dder.
Det er helt op til din fantasi og smagsl�g.

 

Rigtig Diddliggod forn�jelse � og m� I alle f� en knusekrammedejlig juletid!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *