JUL: Søde snebolde

Så er det igen blevet tid til at julehygge med stearinlys og julegodter. Det er også blevet tid til at håbe på lidt sne, så man kan få dyrket nogle af de sjove vinteraktiviteter, som blot involverer lidt kulde og nogle ordentlige snefnug.
Diddl og vennerne er helt vilde med bøde at stå på skøjter, lave snemænd, kælke, stå på ski, og i det hele taget alt, hvad der har med sne at gøre.
Dog er Pimboli stadig lidt varsom, når det drejer sig om sneboldkampe det kan jo godt være en lille smule farligt.Til gengæld er han helt tosset med at spise SNEBOLDE altså ikke dem, man laver af sne, men sådan nogle, som Diddl plejer at lave af marcipan hver jul.
De er smadder nemme at lave, og så er de utroligt lækre at smaske i sig, når man lige bliver lidt jule-lækkersulten.Opskriften kommer her:

Diddl’s Søde Snebolde

200g marcipan
1 ps hvid overtrækschokoladeknapper
50-75g kokosmel (kan evt. erstattes af flourmelis)
50-75g nougat
evt. nødder

Allerførst skal I skære marcipanrullen i skiver (ca. 5 cm tykkelse) og nougaten skal skæres i små tern. Så tager I en skive marcipan, lægger et tern nougat på midten og rul marcipanen til en kugle med nougat i midten. I stedet for 1 eller sammen med nougat kan lægges en nød.

Når al marcipanen er trillet til kugler skal chokoladen smeltes. Dette gøres bedst over et vandbad, hvor I tager en gryde og fylder den halvt med vand og lader dette varme næsten til kogepunktet. Så tager i en skål, der kan tåle det næsten kogende vand og lægger chokoladen deri. Sæt skålen forsigtig i gryden med vand & husk det er MEGET vigtigt, at der ikke kommer vand ned til chokoladen, for så kan den risikere at blive grynet. Så skal chokoladen bare have lov til lige så stille at smelte. Tag skålen op af vandbadet og rør forsigtigt i chokoladen.
Lad den dernæst afkøle lidt i få minutter dog skal den ikke blive stiv, for så må den op i vandbadet igen.

Nu er marcipanen klar til at blive overtrukket med chokoladen.
Sænk en gaffel med en marcipankugle ned i skålen med chokolade (I skal ikke stikke gaflen igennem kuglen!) og sænk den ned i chokoladen, så kuglen bliver helt dækket af chokolade. Løft gaflen og bank den forsigtig mod siden af skålen for at få den overflødige chokolade til at dryppe af. Læg kuglen til afkøling på en tallerken eller fad beklædt med bagepapir. Fortsæt med de resterende kugler.

Kuglerne skal afkøle lidt, men de må ikke størkne helt, de skal nemlig rulles i kokosmel mens chokoladen stadig er lidt blød. Det gør I ved at hælde kokos på en tallerken og igen bruge en gaffel til forsigtigt at trille kuglerne deri. Læg de hvide kokoskugler tilbage på bagepapiret og lad dem stivne helt, gerne et køligt sted, før de er klar til servering.
Kan evt. opbevares i køleskabet i en kagedåse eller en flot glaskrukke med låg.

Tips:
Den hvide chokoladen kan naturligvis udskiftes med mørk chokolade – men så ligner det jo bare ikke rigtigt snebolde længere…. men godt smager det nu alligevel. Fyldet kan også udskiftes med fx rosiner, hakkede figner eller abrikoser, som er opblødt i appelsinsaft eller med hakkede mandler eller valnødder.
Det er helt op til din fantasi og smagsløg.

 

Rigtig Diddliggod fornøjelse og må I alle få en knusekrammedejlig juletid!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *