JUL: NisseRisengrød

Hurraaaaa-endelig er det blevet december. Det er en pragtfuld tid for Diddl, som eeeeeeelsker julen, hvor alle er så flinke mod hinanden, giver gaver og skriver julekort til dem, de holder af. Derudover holder Diddl også meget af at sidde indenfor og hygge sig med en masse stearinlys om sig, mens han gnasker julegodter i sig, læser et dejligt juleeventyr og nyder alle de juleting, kugler, hjerter og gran, der er pyntet op med. Pimboli og Ackaturbo hygger sig også vældigt i juletiden, men Pimboli er dog ikke så begejstret for alle de hemmeligheder og overraskelser, som december måned er fyldt med. Tænk nu, hvis overraskelserne slet ikke er gode! Eller hvis de er farlige!!! Diddl kender dog heldigvis sin lille usikre bamseven så godt, at der absolut intet farligt eller uhyggeligt er ved det, når han den første dag i december inviterer Pimboli og Ackaturbo hjem for at bage masser af julekager.
Inden de gør i gang med bagningen skal de dog lige have mættet deres små lækkersultne småkagemaver med en god gang nisserisengrød.


Diddl’s NisseRisengrød 

Til 3-4 pers. skal bruges:

125 g grødris
1 l mælk (helst let- eller sødmælk)
1 knsp salt

I starter med at finde en gryde frem, som er tykbundet eller med teflon belægning. Risengrød har nemlig meget let ved at brænde på. Så hælder I mælken i gryden og bringer det i kog. Tilsæt straks risene og lad det småkoge under læg i 50-60 minutter til grøden er jævn. HUSK at røre godt i grøden af og til for at forhindre, at den brænder på. Et godt gammelt tips er, at lade grøden småkoge, mens man rører rundt, i ca. 30 minutter, hvorefter gryden med læg på pakkes ind i avispapir eller viskestykker og dernæst lægges ind under en dyne i sengen i godt en time. Det tager lidt længere tid, men sparer energi og risikoen for at grøden brænder på er mindre.

Når grøden har nået den rette konsistens smages den til med en knivspids salt.

Grøden serveres i skåle og kan drysses med kanel og sukker og til allersidst kan man komme en klat smør i midten. Mums!

Grøden smager rigtig dejligt af jul og lægger en god bund i maven, så man ikke er alt for sulten hvis man fx skal til at bage småkager…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *