JUL: NisseRisengrød

Hurraaaaa�endelig er det blevet december. Det er en pragtfuld tid for Diddl, som eeeeeeelsker julen, hvor alle er s� flinke mod hinanden, giver gaver og skriver julekort til dem, de holder af. Derudover holder Diddl ogs� meget af at sidde indenfor og hygge sig med en masse stearinlys om sig, mens han gnasker julegodter i sig, l�ser et dejligt juleeventyr og nyder alle de juleting, kugler, hjerter og gran, der er pyntet op med. Pimboli og Ackaturbo hygger sig ogs� v�ldigt i juletiden, men Pimboli er dog ikke s� begejstret for alle de hemmeligheder og overraskelser, som december m�ned er fyldt med. T�nk nu, hvis overraskelserne slet ikke er gode! Eller hvis de er farlige!!! Diddl kender dog heldigvis sin lille usikre bamseven s� godt, at der absolut intet farligt eller uhyggeligt er ved det, n�r han den f�rste dag i december inviterer Pimboli og Ackaturbo hjem for at bage masser af julekager.
Inden de g�r i gang med bagningen skal de dog lige have m�ttet deres sm� l�kkersultne sm�kagemaver med en god gang nisserisengr�d.


Diddl�s NisseRisengr�d

Til 3-4 pers. skal bruges:

125 g gr�dris
1 l m�lk (helst let- eller s�dm�lk)
1 knsp salt

I starter med at finde en gryde frem, som er tykbundet eller med teflon bel�gning. Risengr�d har nemlig meget let ved at br�nde p�. S� h�lder I m�lken i gryden og bringer det i kog. Tils�t straks risene og lad det sm�koge under l�g i 50-60 minutter til gr�den er j�vn. HUSK at r�re godt i gr�den af og til for at forhindre, at den br�nder p�. Et godt gammelt tips er, at lade gr�den sm�koge, mens man r�rer rundt, i ca. 30 minutter, hvorefter gryden med l�g p� pakkes ind i avispapir eller viskestykker og dern�st l�gges ind under en dyne i sengen i godt en time. Det tager lidt l�ngere tid, men sparer energi og risikoen for at gr�den br�nder p� er mindre.

N�r gr�den har n�et den rette konsistens smages den til med en knivspids salt.

Gr�den serveres i sk�le og kan drysses med kanel og sukker � og til allersidst kan man komme en klat sm�r i midten. Mums!

Gr�den smager rigtig dejligt af jul og l�gger en god bund i maven, s� man ikke er alt for sulten hvis man fx skal til at bage sm�kager…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *