JUL: Julesalat med appelsiner

Diddl synes bestemt det er dejligt med al den skønne julemad som de mange julefrokostarrangementer i december ofte byder på. Men selv for en lille madglad springmus kan julemaden godt blive lidt for tung i det, og derfor holder Diddl særlig meget af Diddlina’s lette og friske appelsinsalat, der ikke blot ser yderst delikat ud blandt de fede retter, der ofte er at finde på et julebord, men også smager usandsynligt lækkert.


Og appelsinen er jo netop en dejlig spise her om vinteren. Og den sød-syrlige smag fra appelsinsalaten egner sig i øvrigt godt året rundt til rigtig mange retter som fx and, kylling, svinekød eller blot som en let frokostret i sig selv sammen med et stykke groft brød.

Diddlina’s Julesalat med Appelsiner:

Det skal du bruge:
En håndfuld spændende salat som fx julesalat, feldsalat, babyspinat, ruccola, eller lign.
4 appelsiner, gerne 2 alm. og 2 blodappelsiner
1 rødløg (kan udelades)
50 g ristede pinjekerner eller mandelsplitter eller 100 g hakkede valnøddekerner
200 g stenfri små grønne druer, eller halverede, udkernede blå druer

1 spsk. citron eller limesaft
2 spsk. olie (f.eks. tidsel- eller valnøddeolie)
1 tsk sukker, gerne rørsukker

Sådan gør du:
Salatbladene vaskes og skæres evt. i mindre stykker og kommes på et fad.
Appelsinerne skrælles og de hvide hinder fjernes. Skær appelsinerne i meget tynde skiver og anret dem henover salaten. Skræl og skær evt. et lille rødløg i meget fine ringe og kom dem ovenpå (kan udelades). Kom vindruerne – evt. halveret – ovenpå.
Rist pinjekernerne eller mandelsplitterne let på en tør, varm pande eller hak valnøddekerner i grove stykker og drys dem henover.
Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over salaten lige inden servering.

VELBEKOMME OG RIGTIG GLÆDELIG JUL!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *