JUL: Jødekagefigurer

Sm�kager i alle afskygninger h�rer simpelthen julen til, og en af de meget popul�re af slagsen er j�dekager, som ikke bare er nemme at lave, de smager ogs� bare supersk�nt.
Derudover er de meget hyggelige at fremstille – is�r hvis man er to eller flere – og h�rer derfor til �n af Diddl og Diddlinas traditionelle juleforberedelser.
Normalt ses j�dekager runde, men i Diddl og Diddlinas udgave har de forskellige sjove former. Det kr�ver blot at man har forskellige udstiksforme – men hvis man ikke har s�dan nogle, kan man sagtens n�jes med et glas som udstiksforme og s� f�r man den traditionelle runde form. Og smagen – den er jo den samme.

Diddl og Diddlinas J�dekagefigurer
(Ca. 125 stk)

Det skal du bruge:
5 dl hvedemel
175 g sm�r
1 1/2 dl sukker
1 �g
1 tsk hjortetaksalt

Pynt
1 �ggehvide
3 spsk sukker
1 spsk kanel

S�dan g�r du:
Allerf�rst tager du en sk�l. Kom melet i sk�len og smuldr sm�rret deri. Tils�t sukker, hjortetaksalt og et helt �g. �lt det sammen til en dej, brug gerne fingrene.
Form dejen til en kugle og stil den k�ligt i ca. � time, s� bliver den fastere og nemmere at arbejde med.

Rul derefter dejen tyndt ud med en kagerulle p� et meldrysset bord og stik kager ud med en udstiksforme eller med et lille glas.L�g kagerne p� en smurt eller bagepapirskl�dt plade.

Bland kanel og sukker. Pisk �ggehviden stiv. Pensl kagerne med pisket �ggehvide og drys lidt kanelsukker.

Bages midt i ovnen i 8-10 minutter ved 200�C.

God forn�jelse – og velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *