JUL: æbleskiver

�bleskiver kan spises �ret rundt men forbindes oftest med vinteren, da det er en sk�n,  varm og s�d spise n�r man har v�ret ude at boltre sig i sneen, v�ret p� stressende julegaveindk�b eller bare har lyst til at sidde og hygge med nogle g�ster. De tager en lille smule tid at forberede, men er forholdsvis nemme at bage og kan sagtens bages i forvejen, fryses ned og varmes op i ovnen.

Pimboli og Ackaturbo, som jo begge har f�dselsdag i december har i �r bedt Diddl om at bage et k�mpe portion �bleskiver. �bleskiverne vil de stable som et lille bjerg p� et fad.
Ovenp� “bjerget” vil de drysse flormelis som “sne p� toppen” og bagefter vil de pynte bjerget med sm� f�dselsdagsflag. Det skal nok blive et popul�rt syn for deres f�dselsdagsg�ster.

Diddl’s �bleskiver

(Ca. 30 stk)

250 g hvedemel
� tsk natron
2 spsk sukker
� tsk. salt
4 dl k�rnem�lk
3 �g
50 g smeltet sm�r

Tilbeh�r: Flormelis eller sukker samt r�d syltet�j, fx. hindb�r, jordb�r eller solb�r

Allerf�rst skal �ggeblommerne og �ggehviderne skilles ad – �ggeblommerne i en sk�l, og �ggehviderne i en anden. S� skal �ggehviderne piskes meget stive. Det skal v�re s� stift at sk�len kan vendes p� hovedet uden at hviderne falder ud.
H�ld k�rnem�lken op i sk�len med �ggeblommer. Tils�t natron, sukker, salt og mel og pisk det godt sammen til en bl�d og j�vn masse. Vend de piskede �ggehvider i og h�ld dejen i en kande.
Varm �bleskivepanden op og kom en lille klat sm�r i hvert hul og lad det smelte. Fyld dern�st hullerne � op med �bleskivedejen. Bag �bleskiverne ved j�vn varme. Vend dem med en k�dpind eller en gaffel, s� snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend hele tiden �bleskiverne, s� de bliver p�nt runde og j�vnt bagt. Tag �bleskiverne af panden og hold dem varme i et ildfast fad i ovnen ved ca. 75 grader.

�bleskiverne serveres lune sammen med flormelis/sukker samt syltet�j. Smager sk�nt til et glas gl�gg eller varm kakao.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *