Galupys nemme æblekage

Æbler er jo Galupy’s yndlingsspise og en af hans absolut yndlingskager, han ofte serverer for sine gæster en denne nemme æbletærte, som ikke bare er supernem at tilberede, den smager også ekstremt lækkert.

Galupy’s nemme æbletærte

4-5 æbler
2 spsk smør
1 dl brun farin eller sukker
1 tsk kanel
3 tsk kardemomme

3/4 dl brun farin eller sukker
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
125 gram blødt smør

Tilbehør:
Cremefraiche eller vanillesoftice (blød/pisket vanilleis)

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 225 grader. Skræl æblerne og fjern kærnehusene. Skær æblerne i både. Smelt 2 spsk smør, 1 dl brun farin/sukker, kanel og kardemomme på en pande og svits æblebådene deri. Hæld æblemassen i en smurt bageform eller tærteform. Bland brun farin/sukker, havregryn og mel i en skål. Kom det bløde smør i og brug hænderne til at ælte smørret i melblandingen til dejen smuldrer.
Drys den smuldrede dej henover æblerne. Bages i midten af ovnen i ca. 20 minutter.

Serveres lun sammen med cremefraiche eller vanillesoftice.

Velbekomme!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *