Forskellige biopejse findes også

Når du skal vælge en ny biopejs. Måske endda købe en for første gang, så er det vigtigt du kender til alle de forskellige typer af biopejse. Ja sågar de forskellige mærker, modeller og størrelser.

Det er vigtigt, for at du kan træffe det korrekte og mest passende valg omkring  hvilken du skal købe til dig selv.

Biopejs bordmodel

En bordmodel biopejs er en biopejs der kan stå på bordet. Det betyder, at den ikke skal bygges ind i eller krøver yderligere opsætning.

Kort efter du har modtaget den med posten er den klar til at stille på bordet og skabe hygge i det lille hjem

Blandt de forskellge biopejs bordmodeller findes der en række forskellige former.

Du kan få runde bordmodeller, som er hyggelige til det mere bløde design. Det skaber et centrum for fokus og drager menneskerne i rummet mere mod hinanden.

Omvendt er den runde model knap så behagelig og god i lidt større fora og blandt flere mennesker, fordi det kan skabe en større distance til flammerne blandt nogle end andre.

Men når du skal købe en bordmodel kan du også få aflange. Jeg vil sågar gå så langt og kalde det nogle af de mest normale modeller. Netop de lange biopejse.

Her vil du oftest få dem med to glasfacader, sådan at du ikke lige kan stikke hånden ind i flammen. Det giver dog også en hvis charme når flammerne skaber genskær i glasset og kaster de flotte farver op langs væggen i rummet.

Bedste hybridpejs

Biopejs olie

Jeg har i et tidligere indlæg introduceret dig for den biopejs olie der skla bruges til alle de forskellige modeller.

Det er faktisk ikke, hvis man skal være helt præcis, en biopejs olie men i stedet en brændsel. For god ordens skyld, så kan vi dog godt gå så langt som at kalde det en olie.

Det er i sidste ende ”bare det” du fyrer op i din biopejs med. Det købes i nogle store hvide beholder (du kan dog nok få dem i andre farver).

Hjørne biopejs

Hvis du ikke er til den lidt billigere bordmodel, så kan du også få en hjørne biopejs, som dog er lidt mere besværlig at sætte op. Oftest vil jeg, som jeg gjorde det i et andet indlæg, anbefale, at du vælger professionelle til den opgave.

Du kunne sikkert sagtens. Og bør nok også, for dit eget selvværds skyld bilde dig selv det ind. Det kan da umuligt heller ikke være så svært at sætte en hjørne biopejs op. Særligt ikke fordi den vel bare skal kastes over i hjørnet. Med det sagt, så er der dog en masse ting du lige skal holde øje med, når sådan en levende flamme skal stå et sted indendørs.

Særligt når den jo faktisk er beregnet til at udgive varme og skabe hygge. Så både det æstetiske og det funktionelle skal være i orden når det kommer til placeringen.

Hybridpejs

Det ligger næste lidt i ordet, hvad der menes med sådan en størrelse. Der er nemlig, som du nok har gættet tale om en model, som både kan rumme en normal pejs også med indbygget biopejs – deraf hybridpejs.

Den fungerer hamrende godt, og faktisk oplever vi, at mange vælger denne løsning for lige at se hvordan disse helt nye bæredygtige pejse fungere i hjemmet. Det smarte ved denne løsning er naturligvis, at du kan anvende begge dele, så hvis du ikke ligger inde med mere bioethanol, så kan du nemlig bare hente dit brænde i skuret og fyre op under din hybridpejs. Det er med andre ord en løsning til dig, som gerne vil prøve det helt nye, men samtidig elsker det gode gammeldags brænde.

Du kan lige som resten af dette indlæg læse meget mere om det via ovenstående link.

Indlægs forfatter: Marilyn Reed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *