Diddls Kyllingegryde m/æbler



Efteråret er over os, bladene på træerne begynder at falme og falde af og æblehøsten er godt i gang. Efteråret er en herlig tid for alle, som elsker æbler (især Galupy) der findes så mange lækre og saftige sorter at vælge imellem. Diddl vil gøre lidt brug af de dejlige æbler og har sammensat denne dejlige oktober ret:

Diddl’s Kyllingegryde m/æbler
(4 personer)

Det skal du bruge:
4 kyllingefileter (ca. 500 g)
2 æbler
2 fed hvidløg
1 spsk brun farin
1 dl saltede peanuts
2 spsk jordnøddesmør (peanutbutter)
1 dl vand
2 dl piskefløde
1 hønsebouillon
1lime (revet skal og saft)
1 tsk groft salt
1 spsk smør

Tilbehør:
300 g ris
Evt. råkostsalat med revet gulerødder og æbler

Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i strimler. Skræl hvidløget og hak det fint. Hak også peanutsene. Rør peanuts, jordnøddesmør, lime, farin, vand og fløde sammen med den smuldrede bouillonterning i en gryde. Kog blandingen op.
Brun kyllingestrimlerne i lidt smør på en pande og kom dem derefter over i gryden. Kog i et par minutter og krydr med salt. Svits til sidst æblestrimler og hvidløg på bpanden og kom det ned i gryden.

Server med kogte ris og evt. råkostsalat.

Velbekomme!