Diddlina’s Tomatsuppe

Efteråret er oftest den tid på året, hvor mange engagerer sig i kurser og foreninger, gør til sport, på aftenskole eller dyrker andre fritidsaktiviteter. Og så kan det godt knibe lidt med bøde tiden og lysten til at stå i køkkenet og kokerere i alt for lang tid. Men uden mad og drikke, duer helten ikke… så helt fri for at stå i køkkenet slipper man nu ikke.
En dejlig, energigivende varm ret, der er hurtig at lave kan være en god suppe. Diddlina videregiver her opskriften på en skøn tomatsuppe, som mætter rigtig godt serveret med groft brød.

Diddlina’s TomatSuppe  
(4 pers.)

2 løg
50-75 g bacon i tern
2 fed hvidløg
3 røde peberfrugter
3 ds hakkede tomater
1 liter vand
1 boullionterning
2 laurbærblade
salt og peber
evt. vineddike

Hak løg og hvidløg i meget fine stykker. Steg bacontern og de hakkede løg i en stor gryde. Rens peberfrugterne og tag kernerne ud. Skær peberfrugterne i små tern. Kom dem op til løgene og lad dem svitse med et kort øjeblik. Tilsæt de hakkede tomater, vand, boullionterning og laurbærbladene. Lad suppen småkoge i ca.1 time. Fjern laurbærbladene og smag suppen til med salt og peber og evt. en lille sjat vineddike.
Hældes i serveringsskåle og pyntes evt. med en klat cremefraiche og et drys frisk timian.

Serveres straks med groft brød.

Velbekomme!

 

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *