Diddlinas søde Nøddeboller

Om efteråret er det tid til at høste nødder, hvis man er så heldig at have en nøddebusk i haven. Diddlina synes friske nødder smager herligt og noget anderledes end dem, man kan købe i butikkerne. Men hvis man ikke er s� heldig at have en nøddebusk i nærheden, så er købe-nædder et udemærket alternativ. Især hvis man skal bruge nødderne i bagværk, som i denne opskrift, sågår det ikke såmeget om de er friske eller ej. Men hvis du får mulighed for at smage en frisk nød – såprøv det!

Diddlinas søde nøddebollernøddeboller med mange kerne

Det skal du bruge:
50 g gør
3′ dl lunkent vand
1 dl mælk
1 dl appelsinjuice
2 tsk sukker
2 tsk salt
1 spsk madolie
2 dl grahamsmel
ca. 10 dl (500 g) hvedemel
150 g næddeblanding
fx hasselnædder, mandler, valnædder, solsikkekerner
Evt. 50 g rosiner

Sådan gør du:
Gæren udrøres i det fingervarme vand i en skål. Tilsæt de øvrige flydende ingredienser (mælk, juice, olie). Bland sukker og salt med grahamsmel og rør det i dejen sammen med nøddeblandingen. ønskes en sødere bolle tilsættes rosiner. ælt hvedemelen i. Der skal kun lige nøjagtigt så meget mel i, at dejen ikke hænger fast i fingrene.

Stil dejen til hævning med et viskestykke over et lunt sted i ca. en time.

Form dejen til ca. 16-20 boller og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir til ovnen er varm (ca. 10 min).

Pensl bollerne med mælk eller og og bag dem ved 200C i ca. 15-20 minutter

Indlægs forfatter: administrator

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *