JUL: æbleskiver

Æbleskiver kan spises året rundt men forbindes oftest med vinteren, da det er en skøn,  varm og sød spise når man har været ude at boltre sig i sneen, været på stressende julegaveindkøb eller bare har lyst til at sidde og hygge med nogle gæster. De tager en lille smule tid at forberede, men er forholdsvis nemme at bage og kan sagtens bages i forvejen, fryses ned og varmes op i ovnen.

æbleskiver

Pimboli og Ackaturbo, som jo begge har fødselsdag i december har i år bedt Diddl om at bage et kæmpe portion æbleskiver. Æbleskiverne vil de stable som et lille bjerg på et fad.
Ovenpå “bjerget” vil de drysse flormelis som “sne på toppen” og bagefter vil de pynte bjerget med små fødselsdagsflag. Det skal nok blive et populært syn for deres fødselsdagsgæster.

Diddl’s æbleskiver

(Ca. 30 stk)

250 g hvedemel
2 tsk natron
2 spsk sukker
1 tsk. salt
4 dl kærnemælk
3 æg
50 g smeltet smør

Tilbehør: Flormelis eller sukker samt rød syltetøj, fx. hindbær, jordbær eller solbær

Allerførst skal æggeblommerne og æggehviderne skilles ad – æggeblommerne i en skål, og æggehviderne i en anden. Så skal æggehviderne piskes meget stive. Det skal være så stift at skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
Hæld kærnemælken op i skålen med æggeblommer. Tilsæt natron, sukker, salt og mel og pisk det godt sammen til en blød og jævn masse. Vend de piskede æggehvider i og hæld dejen i en kande.
Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør i hvert hul og lad det smelte. Fyld dernæst hullerne op med æbleskivedejen. Bag æbleskiverne ved jævn varme. Vend dem med en kødpind eller en gaffel, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver pænt runde og jævnt bagt. Tag æbleskiverne af panden og hold dem varme i et ildfast fad i ovnen ved ca. 75 grader.

Æbleskiverne serveres lune sammen med flormelis/sukker samt syltetøj. Smager skønt til et glas gløgg eller varm kakao.

Velbekomme!