Diddl Høvdingens Majskolber

Majs kan spises året rundt men efteråret er høsttid og derfor ogsåå højsæson for denne gyldne spise.  Og som det sikkert er mange bekendt er majs en vigtig ingrediens i det indianske køkken.
Majs er en interessant spise. Majskernerne er meget søde og sprøde og kan spises rå i fx salat. Kernerne kan bearbejdes og spises som cornflakes eller som popcorn. Og så kan majs spises enten grillede, stegte eller kogte. Majskolber er ganske mættende og kan derfor sagtens spises alene men er også ideelle som tilbehør til fx stegt/grillet kyllingebryst og en grøn salat.

Her er et par meget enkle opskrifter, som Diddl har fået i arv fra sin tip-tip-tip-onkel, den store Diddl høvding “Tatonk-I-Diddl” (“Sitting Diddl” eller “Siddende Diddl”).

Diddl Høvdingens Majskolber
(4 pers.)

4 majskolber
1 stor gryde med vand
salt og smør

Majskolberne klargøres ved at fjerne alle de grønne blade og lange hør, der er “pakket rundt om” den gule majskolbe. Vask kolberne i koldt vand.

Kogte
Sæt gryden med vand og salt til at koge. Når vandet koger kommes de rensede majskolber i. Kog dem i ca. 15 minutter. ønskes de sprøde skal de kun koges ca. 8 minutter. Serveres varme med smør og salt.

Grillede
Pak de rensede kolber hver for sig i stanniol. Løg pakkerne på grillen og grill dem i ca. 20-25 minutter. Vend dem et par gange undervejs. (Pas på fingrene).

Ugh-Ugh-Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *