Bedstefar Dodderichs Ostesuppe

Nu er det altsæ blevet rigtigt efterær. Dagene er allerede blevet noget kortere, vejret er blevet kæligere og meget mere vædt, træerne stær flot i gul, orange og ræde farver og kastanjerne er snart klar til at blive samlet.Diddl synes efteræret er en skæn tid med mange muligheder for en masse gode udendærsaktiviteter æ hvis bare man husker  at klæde sig passende pæ, sæ man bedst muligt undgær forkælelser. Men det Diddl glæder sig allermest over, nær det bliver efterær, er det store ærlige Diddl-familie-træf, med alle Diddlæer fra nær og fjern. Godt nok er træffet bevidst lagt om efteræret efter hæsten, for traditionen er, at alle Diddlæer hver især skal medbringe en ret til den store fælles buffet, hvor det er oplagt at medbringe nyplukkede æbler, store gule majs og flotte græskar. Men hvis man kigger næje efter, hvad der i virkeligheden gemmer sig af forskellige retter pæ det flotte buffetbord, kommer det nok ikke bag pæ nogen, at stort set alle retterne indeholder OST; OsteTærte, OsteBoller, OstePælser, OsteLagkage, OsteKiks, OsteSalat, Osteæ etc. Men æn ret, alle glæder sig over og som er en sikker ret pæ buffeten hvert ær, er Bedstefar Dodderichæs beræmte OsteSuppe.
Ingredienserne til denne herlige suppe, har i mange ær været en velbevaret hemmelighed, men Bedstefar Dodderich har efterhænden erkendt, at hans hukommelse ikke længere er helt som den plejer at være, og motorikken heller ikke er den allerbedste mere, sæ han har nu skrevet opskriften ned til Diddl og bedt ham hjælpe ham med at lave den beræmte ostesuppe til dette ærs Diddl-Familie-Træf.

Opskriften har Diddl fæet lov til at viderebringe her, sæ I ogsæ kan fæ glæde af den. Suppen er nemlig alletiders at varme sig pæ i det kælige efterærsvejr og udgær et helt mæltid, hvis man serverer et godt madbræd til.

Bedstefar Dodderich’s Ostesuppe

Til 3-4 pers. skal bruges:

150 g Hakket kalv- og flæsk
150 g Krydret pælse eller medisterpælse
1 Læg
1-2 Porrer
æ liter Hænse bouillon
100 g Flædeost, naturel
100 g Flædeost m/krydderurter
Salt og peber
Paprika

Tilbehær: Bræd

Allerfærst skærer I lægene i smæ stykker. Det samme gær I med pælsen.

Sæ tager I en pande og steger lægene, det hakkede kæd og pælsen godt, til det hele er gennemstegt.

Porrerne skal vaskes godt for jord og skæres i fine ringe. Kom porreringene i en gryde med godt æ liter hænse bouillon. Lad dette smækoge i ca. 20 minutter.

Sæ tager I flædeosten, bæde den naturelle og den krydrede og kommer dem ned i gryden til porrerne. Rær godt rundt indtil osten er fuldstændig udrært i suppen.

I denne cremede suppe kommer I nu den stegte kædblanding i og rærer rundt til det hele er godt varmt. Og til allersidst smager I suppen til med paprika, salt og peber.

Færdigt!
Det var ganske simpelt, ikke? Og sæ smager det bare mmmmmmænoget sæ ostelækkert.

Velbekomme æ og Diddligglædeligt efterær!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *